Zavřít reklamu

V souvislosti s iPhonem 8 se v poslední době hovoří jen o způsobu jeho nabíjení. Jestli bude bezdrátové, nebo naopak konvenční. A zda-li se opravdu dočkáme dálkového bezdrátového nabíjení. Jak se zdá, tak způsob nabíjení je momentálně tématem číslo jedna. Dnes však trochu změníme téma a podíváme se na další neznámou v plánovaném iPhonu 8. Ten má totiž přijít se zcela novým systémem pro snímání otisků prstů a to zejména díky odstranění Home Buttonu, tak i kvůli kompletně přepracovanému displeji. Apple dnes získal patent, který by mohl napovědět, jak to Apple u nového iPhonu vlastně udělá.

Čerstvě přiznaný patent popisuje novou metodu snímání otisků prstů skrze plochu celého displeje telefonu. Patent s názvem „Interaktivní zobrazovací panel s infračervenými diodami“ se zabývá technologií speciální microLED detekční vrstvy, která se stará o skenování plochy displeje zařízení a dokáže snímat otisky prstů. Jedná se tak o další technologii, za pomocí které by bylo možné používat displej iPhonu (nebo dalších produktů) jako jednu velkou čtečku otisku prstů.

Tato technologie se od té současné liší tím, že se v celém modulu displejové soustavy nenachází aktivní snímací vrstva, ale jedná se o samotný displej, který je doplněn speciální microLED snímací technologií. Klasické senzory jsou tak nahrazeny podstatně menšími LED emitory, které jsou nainstalovány na samotném panelu displeje. Právě tyto senzory snímají potenciální dotyky prstů a vyhodnocují otisky prstů.

Zajímavé na tomto patentu je, že za ním původně stojí společnost LuxVue, kterou Apple koupil v roce 2014 i s veškerými technologiemi, kterými společnost disponovala. Konečné řešení čtečky otisku prstů v iPhonu 8 je velkou neznámou, jelikož Apple koketuje s mnoha různými způsoby. V telefonu by se navíc měl objevit další bezpečnostní prvek ve formě skeneru oční duhovky. Je tedy velkou neznámou, jak se bude celý systém Touch ID vyvíjet dál.

iphone-8-touch-id-display-fb

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.