Zavřít reklamu

Podobně jako mnoho dalších konkurenčních služeb začal i WhatsApp nabízet další krok k vyšší bezpečnosti, kterým je dvoufázové ověření. Volitelné nastavení tak ověří po instalaci aplikace vaše telefonní číslo pomocí šestimístného kódu, který si pomocí této funkce vygenerujete. To po vás pak bude aplikace požadovat při každé nové instalaci. Na rozdíl od ostatních služeb vám tak WhatsApp heslo nevygeneruje sám, ale vytvoříte si ho vy.

Nemusíte se bát, že když ho zapomenete, svůj účet už neuvidíte. Jako záchrana slouží váš email, na který vám v případě potřeby po zapomenutí kódu WhatsApp pošle odkaz na deaktivaci dvoufázového ověření. Zadání svého emailu je však volitelné, což znamená, že pokud jej nenastavíte a kód zapomenete, můžete si rovnou založit nový účet. Na sedm dní se totiž znemožní ověření vašeho čísla. Po uplynutí této doby si budete moci číslo opět ověřit, ale přijdete o všechny mezitím zaslané zprávy.

Poslední velmi důležité upozornění je to, že pokud si číslo ověříte až po 30 dnech od posledního využití služby, bude váš účet trvale smazán a vytvoří se zcela nový. Je tedy na místě si číslo v případě zapomenutí kódu ověřit znovu co nejdříve, aby nedošlo k nechtěné ztrátě zpráv a kontaktů.

Jak si ve WhatsApp na iOS aktivovat dvoufázové ověření

  1. Na svém iOS zařízení spusťte aplikaci WhatsApp.
  2. V dolním panelu klikněte na tlačítko Nastavení.
  3. Vyberte Účet.
  4. Zvolte Dvoufázové ověření.
  5. Klikněte na Zapnout.
  6. Zvolte si kód, který po vás bude v případě opětovné registrace vašeho čísla WhatsApp požadovat. Kromě toho vás o jeho zadání bude žádat aplikace pravidelně i během používání.
  7. Nyní si můžete volitelně zadat záchranný email. Aplikace na email nezašle žádné potvrzení – proto se ujistěte, že jste jej zadali správně.
  8. Klikněte na Hotovo.

Nyní se během několika sekund funkce zapne a váš účet bude lépe zabezpečen.

whatsapp-fb

Dnes nejčtenější

.