Zavřít reklamu

CEO Applu Tim Cook navštívil o uplynulém víkendu Francii, kde poskytl interview deníku Le Figaro. Kromě otázky daní či umělé inteligence promluvil i o budoucích plánech o prodejen ve Francii.

Většina z toho, co Tim Cook zmínil již dříve ve svých předchozích rozhovorech, konferenčních hovorech a v rámci svého veřejného působení, zaznělo i v nejnověším interview. V  něm se ale také pochopitelně zaměřil především na Francii. Potvrdil spekulace o tom, že kalifornská společnost plánuje otevření nového Apple Storu na Champs-Élysées, snad nejslavnější pařížské ulici.

Ohledně spekulací o otevření Apple Storu na Champs-Élysées, které se poprvé vyrojily v průběhu roku 2016, Cook uvedl, že se Apple rozhoduje, jak s prostorem naložit. Původní dohady hovořily o otevření Apple Storu v roce 2018 nebo 2019, žádné podrobnější informace se ale neobjevily. Tim Cook přiznal, že je pro něj Francie důležitá, a mluvil o ní jako o „speciálním místě“ pro společnost Apple. „Francie byla pro Apple vždy speciálním místem. Je to to nejlepší místo pro objevování, pro povídání se všemi těmi muzikanty, grafiky nebo fotografy, kteří používají naše produkty. Je zde velice kreativní energie.“

V rozhovoru přišla řeč i na tématiku daní a současný spor s Evropskou komisí. Cook uvedl, že Apple platí nesrovnatelně vyšší daně, než jakákoliv jiná společnost na světě, a s daňovými úniky nemá nic společného. „Z našeho pohledu hovoří právo jasně,“ řekl. „Musíme platit daně tam, kde vytváříme hodnoty.“

Cook se dále rozpovídal na téma výroby iPhonů. Toto téma je po amerických prezidentských volbách takřka na pořadu dne. Podle Cooka je v dodavatelském řetězci Applu zastoupen „celý svět“. „V Evropě máme 4600 dodavatelů a do kontinentu jsme investovali 11 miliard dolarů,“ řekl Cook. V závěrečné části rozhovoru Cook oživil některé komentáře, týkající se rozšířené reality, o které se říká, že patří mezi body zájmu společnosti Apple. Zmínil i umělou inteligenci, o které řekl, že je nepostradatelná a „dělá iPhony ještě lepšími“.

Tim Cook v rámci své francouzské návštěvy navštívil Apple Store v Maresille, setkal se s fotografem kampaně Shot on iPhone Jeanem Claudem Luongem, povečeřel se spoluzakladateli společnosti VizEat Camillou Rumani a Jean-Michelem Petitem a setkal se i s pařížským módním návrhářem Juilenem Fournié. V rámci svého cestování po Evropě navštíví Tim Cook také Skotsko.

Tim Cook fb

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.