Zavřít reklamu

Bezdrátové nabíjení má být jedním z hlavních taháků, které si pro nás Apple chystá společně s novými iPhony. Pokud budeme věřit dosavadním spekulacím, dostanou jej všechny představené modely. Tedy jak lehce aktualizované iPhony 7S a 7S Plus, tak nový a inovativní iPhone 8. Už poměrně dlouho se spekuluje, že iPhone 8 dostane vylepšený systém bezdrátového nabíjení, který by měl fungovat na podstatně větší vzdálenost. Tuto technologii by měla dodat společnost Energous, která představovala prototyp této technologie v lednu na CESu. 

Nikdo tomu ovšem příliš nevěřil. Technologie dálkového bezdrátového nabíjení je stále v plenkách a sama o sobě navíc čelí mnoha otázkám, zejména těm týkajících se samotného provedení a souvisejících fyzikálních zákonů. Podle mnohých prostě takovýto nabíjecí systém nemůže fungovat.

Společnost Energous to ovšem vidí jinak, jelikož by měla mít hotový vlasnít RF čip, který toto dálkové bezdrátové nabíjení podporuje. S informacemi přišel web Apple Insider, který se odkazuje na své zdroje. Podle nich společnost Energous vytvořila zjednodušenou verzi svého WattUp prototypu, který je natolik malý, že se vejde do těla mobilního telefonu. Čip má velikost 7x7mm a obsahuje vlastní ARM procesor.

První vzorky by měly v současné době putovat k prvním zákazníkům. Kdy nastane velkoplošné rozšíření výroby zatím není zcela jasné. Společnost již několikrát naznačovala, že jedním ze zákazníků je právě Apple, ten by měl však pracovat na svém řešení pro bezdrátové nabíjení. Možné je ovšem všechno a velmi snadno se tak může stát, že se v iPhonu 8 čip od Energous skutečně objeví.

iPhone 8 wireless charging FB

Zdroj: Apple Insider

Dnes nejčtenější

.