Zavřít reklamu

Smartphony nutně nepotřebují špatné baterie k tomu, aby vybuchly. Své o tom ví Amanda Bentz, jejíž iPhone 6 Plus vybuchl při nabíjení během noci. Telefon jí a jejímu manželovi tak přichystal trochu drsné probuzení. iPhone se tradičně nabíjel na jejím nočním stolku, jenže tentokrát baterie z nevysvětlitelného důvodu nevydržela a explodovala.

Syčení a následné zvuky „podobné ohňostroji,“ jak uvedla sama Amanda pro WFLA, probudily jejího manžela. „Z boku telefonu doslova šlehaly plameny,“ pokračovala. Exploze byla tak silná, že oddělila displej od šasi, rozbila sklo a roztavila plastový obal, který byl na telefonu v době výbuchu nasazený. Telefon také poškodil její přikrývku, povlečení na polštář a záclony. „Kdyby se manžel neprobudil, začala by hořet i část mé postele.

Apple už o problému ví a jejich mluvčí se dokonce již stihl vyjádřit slovy, že „děkují za upozornění a že se problému budou věnovat.“ Společnost majitelce nabídla náhradní iPhone 6 Plus, což dělá v drtivé většině případů, když se nějaký podobný problém objeví. Na kompletní reportáž se můžete podívat přímo zde.

Amanda Bentz není jediná, komu během nabíjení explodoval iPhone. Přibližně před půl rokem jsme vás informovali, že iPhone 6 během noci vybuchl i jednomu našemu čtenáři. Svůj poškozený iPhone tak zaslal do autorizovaného, odkud mu po pár dnech poslali nové zařízení. Co bylo příčinou exploze se ale čtenář bohužel od techniků nedozvěděl.

Snímek obrazovky 2017-02-03 v 10.25.11
iPhone-6-Plus-fire-780x393

Dnes nejčtenější

.