Zavřít reklamu

O společnosti Cellebrite se v loňském roce psalo opravdu hodně. V průběhu roku se totiž zjistilo, že to byli právě oni, kdo pomohl FBI s rozšifrováním iPhonu 5C, který patřil teroristovi z amerického San Bernardina. Apple totiž jakoukoliv výpomoc při odemčení zařízení odmítal. Celá kauza se tak mnohokrát v průběhu roku objevovala v různých médiích. Do dnešní doby není úplně jasné, jak se to společnosti Cellebrite povedlo, ačkoliv několik teorií o využitém přístupu existuje. Oficiálně však nic potvrzené nebylo. To by se nyní mohlo ovšem změnit, jelikož servery společnosti byly napadeny a uniklo mnoho citlivých informací. 

Se zprávou přišel server Motherboard, podle kterého se neznámy hacker naboural do serverů společnosti Cellebrite a díky tomu uniklo mnoho citlivých dat. Uniknout mělo více než 900GB dat, které společnost získala prolomením ochrany mnoha telefonů. Jedná se o celou plejádu značek a platforem, od Blackberry, před Andrioid až staré iPhony se staršími verzemi iOS.

Hacker tyto získané soubory zveřejnil a společnosti tak nyní mohou zkoumat, jak se Cellebritu podařilo jejich telefony odblokovat. Můžeme tedy očekávat, že inženýři Applu velmi rychle přijdou na to, jak se podařilo rozšifrovat jejich iPhone 5C. Hlavním cílem tohoto útoku prý bylo upozornit na fakt, že by žádná zadní vrátka v softwaru telefonů být neměla. Jak se totiž ukázalo, pokud se nějaká společnost dostane skrze ochranu telefonu a umístí si nově získaná data na své servery, jejich obsah se tak potenciálně stává přístupný pro všechny, kteří se pokusí o jejich odcizení. Data z telefonů se tak mohou velmi snadno dostat do nesprávných rukou.

hackers_security_password-100004008-gallery

Zdroj: iPhonehacks

Dnes nejčtenější

.