Zavřít reklamu

Jsou to dva dny, co jsme vás informovali o problému, se kterým se potýkají nové 5K monitory od LG (a Applu). Uživatelé totiž zjistili, že monitory trpí silným rušením obrazu v případě, nachází-li se do dvou metrů od WiFi routerů. Zprávy o tomto problému velmi rychle obletěly celý IT svět. Na reakci jsme tak nemuseli příliš dlouho čekat. Společnost LG vydala oficiální prohlášení, ve kterém na tento nově objevený problém reaguje. Podle prohlášení společnost o problému ví a pracuje na nápravě. 

Ve čtvrtek potvrdil zástupce LG serveru Arstechnica, že LG o problému ví a už má naplánovanou nápravu. Monitory vyrobené od začátku února budou upraveny takovým způsobem, aby se tento problém již neopakoval. Vnitřní komponenty dostanou novou vrstvu stínění, která již žádné interference nepropustí. Problémy s rušením prý hlásilo podstatně více majitelů, rušení se totiž neobjevovalo pouze u 5K monitorů pro Apple.

Pozitivní zprávou je, že tato hardwarová změna bude zpětně kompatibilní s již prodanými modely. Uživatelé prvních verzí monitorů si tak budou moci zažádat o instalaci tohoto stínění a mělo by jim být vyhověno. Pokud doma takto poškozený monitor máte, můžete kontaktovat Apple nebo LG a oni vám s opravou pomohou. Podělte se s námi v diskuzi o tom, zda-li podobné problémy máte také.

lg-ultrafine-5k-displej-fb

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.