Zavřít reklamu

Google včera vydal aktualizaci pro svůj populární prohlížeč Google Chrome na iOS a přidal do něho jednu užitečnou vychytávku. Prohlížeč totiž nyní funguje jako čtečka QR kódů. Na zařízeních s 3D Touch displejem stačí stlačit ikonu aplikace a v menu se vám objeví nová nabídka Naskenovat QR kód. Na tu když kliknete, okamžitě se dostanete do prostředí fotoaparátu, kde můžete naskenovat čárový nebo QR kód. Jakmile tak učiníte, ihned se vám otevře stránka z kódu v prohlížeči. Pokud naskenujete čárový kód, vyhledá se číslo kódu na Googlu a tím i produkt, ke kterému patří.

Majitelé zařízení bez 3D Touch by se měli ke čtečce dostat skrze Spotlight. Do vyhledávacího pole stačí napsat „qr“ a měla by se objevit stejná nabídka Naskenovat QR kód jako při vyvolání 3D Touch menu. Mně osobně ale vyhledání QR čtečky přes Spotlight funkce nefungovalo.

Kromě možnosti naskenovat QR a čárové kódy, přináší nová verze ještě přepracované přepínání mezi panely na iPadu. Podle slov společnost by tato změna měla usnadnit přístup k otevřeným stránkám.

Google Chrome iOS QR scan
Google Chrome iOS QR scan FB

Více bleskovek

.