Zavřít reklamu

WhatsApp poslední dobou přidává jednu novinku za druhou a poté co máme podporu pro gif animace, sdílení dokumentů a nebo videohovory, dočkáme se dalších vychytávek. Mezi nejnovější novinky, které WhatsApp nabízí v uzavřené testovací verzi je možnost zrušení, respektive smazání odeslané zprávy a to do chvíle, dokud si ji její příjemce nepřečte. Stejně tak bude možné odeslanou zprávu upravit, doplnit nebo smazat pouze některé její části. Je zřejmé, že tato vychytávka by mohla celosvětově snížit počet rozvodů, kdy omylem pošlete manželce něco určené pro zcela jinou osobu.

Další zásadní novinkou, kterou WhatsApp testuje a již brzy se ji dočkáme je možnost sledování uživatelů, se kterými využíváte hromadný chat nebo takzvané chatovací skupiny. Sledování bude probíhat v reálném čase a vy okamžitě uvidíte, kde se jednotliví členové chatovací skupiny nachází. Defaultně bude v nastaveních tato funkce vypnuta a uživatel ji bude muset povolit. Navíc jeho pozici uvidí jen členové chatovací skupiny. WhatsApp zdůvodnil přidání nové vychytávky tím, že skupinové konverzace často slouží k naplánování společných setkání přátel nebo kolegou a v tom případě je dobré vědět, jak se na schůzku vaši přátelé blíží.

WhatsApp defaultně nastaví veškerá nastavení týkající se sdílení polohových služeb jako vypnutá a bude jen na uživatelích, zda je povolí a umožní přátelům sledovat jejich polohu nebo tuto službu nebudou vůbec v rámci WhatsApp používat. Polohové služby jsou v současné době jedním z nejkontroverznějších témat v oblasti ochrany soukromí a proto společnost bere bezpečnost nové funkce velmi vážně. Kdy přesně se novinek dočkáme není zatím jasné, bude to však v nejbližších měsících.

fb-post

*Zdroj: independent.co.uk

Dnes nejčtenější

.