Zavřít reklamu

Včera večer proběhla dlouhoočekávaná konference s investory Applu, během které Tim Cook a spol. rozebírali ekonomické výsledky společnosti jak za první kvartál fiskálního roku, tak za celý rok 2016. Kompletní shrnutí si můžete přečíst v tomto článku, kde najdete všechny důležité informace. V následujících hodinách se začnou objevovat analýzy, které se na tato čísla podívají více do hloubky a my se tak dostaneme k různým zajímavostem. Jednou z prvních je oficiální potvrzení toho, o čem se v posledních týdnech spekulovalo. iPhone 7 Plus je nejprodávanějším Plus modelem v historii a Apple z toho má velkou radost. 

Loni představený iPhone 7 Plus dokázal v prodejích předhonit své dva předchůdce v podobě iPhonu 6 Plus a iPhonu 6S Plus. Do loňského roku byly Plusové modely spíše zajímavým doplňkem v produktové řadě, to se ovšem s příchodem nového modelu změnilo. iPhone 7 Plus v celkových prodejích téměř dohnal 4,7″ iPhone a Applu se tak tento přístup bohatě vyplácí.

Jedinečné funkce, které jsou výhradně určené pro model Plus, očividně táhnou a uživatelům nevadí si za ně připlácet. Úspěch letošního Plus modelu překvapil i samotný Apple. Tim Cook v konferenčním hovoru přiznal, že tak vysoký zájem nikdo nečekal a právě kvůli tomu se v počátku prodejů objevily problémy s dostupností. Prvních několik týdnů nebylo možné vysokou poptávku pokrýt.

iphone-7-plus-black-fb

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.