Zavřít reklamu

Na amerických právnických vysokých školách znamená začátek nového roku to, že se blíží povinné zkoušky BAR. Těmito zkouškami musí projít každý, kdo úspěšně dostuduje nějaký právní obor a chce se právu nadále věnovat v profesním životě. Jedná se o velmi náročnou a důležitou zkoušku, která probíhá za pomocí počítačů. Většina amerických škol využívá speciálního softwaru od společnosti ExamSoft, která tento test zaštiťuje. Zkoušení studenti si do svého počítače nahrají software od ExamSoft, který jejich počítač nabootuje do jakéhosi základního režimu, v rámci kterého mohou studenti test napsat. Letos se ovšem objevily problémy, za kterými stojí nový MacBook Pro

Autoři testu ze společnosti ExamSoft mají proti novému MacBooku výhrady, resp. vůči Touch Baru. Ten by se dal totiž velmi snadno použít k podvádění a vysoké školy tak začínají podnikat speciální opatření právě pro ty, kteří si nový MacBook Pro s Touch Barem pořídili.

Například právnické školy v Severní Karolíně studentům nařizují, že si na BAR zkoušky musí Touch Bar vypnout skrze nastavení počítače. V Kalifornii se s tím nepárají a nové MacBooky ke zkouškám rovnou zakazují. Ti, kteří se tomuto zákazu nepodřídí, dostanou automaticky 0 bodů.

Zákazy nových MacBooků jsou vesměs preventivní, jelikož není zcela jasné, jakým způsobem by mohly být zneužity. Mnozí naráží na programovatelnost Touch Baru, skrze který by se daly zobrazovat například taháky. ExamSoftu ovšem vadí i taková predikce textu, která by mohla údajně napovídat při psaní esejí. Dá se očekávat, že se budou podobné zprávy objevovat po celý rok s tím, jak budou probíhat testy BAR po celých Spojených státech. Tam, kde škola využívá programů od ExamSoftu, budou mít majitelé nových MacBooků problémy.

macbook-pro-touch-bar-fb

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.