Zavřít reklamu

Nejnovější patent Applu působí dojmem, že se cupertinský gigant plánuje pustit do vod výroby elektronických cigaret. Nemusíte se bát, nikdo se v Applu nezbláznil. Ačkoliv patent popisuje systém podobný tomu, který známe z elektronických cigaret, nemá s nimi nic společného.

Představa, že by se Apple pustil do výroby elektronických cigaret, je opravdu úsměvná. Patent pro „sublimátor či vaporizér“, který byl minulý týden zveřejněn americkým patentovým úřadem, rozvířil dohady o tom, zda bude použit pro elektronickou cigaretu, nebo spíše pro zařízení medicínského charakteru. Pravdu ale neměla ani jedna strana. Zmíněný patent se vztahuje na odpařovací zařízení, používané při výrobě polovodičů. Obdobná zařízení mohou být použita například při leptání, kdy využívají chemických sloučenin pro odstranění vrstev z povrchu v průběhu výroby polovodičů, nebo naopak pro nanášení tenkých vrstev materiálu.

Apple-Vape-Patent

Autorem patentu je Tetsuya Ishikawa, senior manager Applu a specialista na nanotechnologie. Je také autorem několika dalších patentů, souvisejících s procesem výroby polovodičů. Ishikawův profil na profesní síti LinkedIn na něj prozradil, že se zabýval i fotolitografií, což je postup, používaný při výrobě pro selektivní opracování částí tenkých vrstev nebo materiálu substrátu – podložky. Na elektronickou cigaretu s logem nakousnutého jablíčka se tedy opravdu těšit nemůžeme.

Apple-Vape1

Zdroj: iDropNews.com

Dnes nejčtenější

.