Zavřít reklamu

Pokud máte, nebo jste někdy měli, MacBook či jiné zařízení, na kterém běží operační systém od Applu, velmi pravděpodobně tak znáte program s názvem Wine. Díky němu je možné na platformě macOS spustit aplikace, které jsou primárně napsány pro Windows. Jedná se tak o velmi užitečného pomocníka, obzvláště pokud se pohybujete například ve firemním „Windows prostředí“. Vývojáři Wine dnes přišli s velmi dobrou zprávou, a to že zveřejňují verzi 2.0, která nabízí mnoho novinek. V nejnovější verzi se tak mohou uživatelé těšit například na podporu 64 bitových programů a Retina rozlišení. 

Přehled kompletních změn si můžete přečíst zde, mezi ty nejzajímavější patří podpora 64 bitových verzí programů, podpora ultra vysokého rozlišení (tj. kvalitní zobrazení na Retina monitorech), podpora pro mnoho nových her a programů, změny týkající se DirectWrite, DX 10 a DX 11, DirectDraw apod. Kompletní změny si můžete přečíst v changelogu, na který je odkázáno výše.

Wine 2.0 přichází devět let poté, co vývojáři přišli s verzí 1.0. Během těchto devíti let se program postupně vylepšoval, tato aktualizace je ovšem zdaleka nejzásadnější. Od této chvíle chtějí vývojáři Wine aktualizovat alespoň jednou ročně, co se takovýchto zásadních updatů týče. Novou verzi 2.0 si můžete stáhnout zde. Pokud nevíte co a jak, zde se nachází skvěle zpracované wikipedie.

19920-21054-winehqcomp1-l

Zdroj: Appleinsider

Dnes nejčtenější

.