Zavřít reklamu

Výzkum umělé inteligence začíná nabírat čím dál tím větší obrátky a tak je třeba, aby si společnosti, které se mu věnují, vyměňovaly své nové získané know-how. Právě kvůli tomuto sdílení informací, byla založena nezisková organizace Partnership on AI. PoAI vznikla v září loňského roku a zakládajícími členy byly společnosti Microsoft, Amazon, Google, Facebook a IBM. Dnes se na webu objevila první informace o tom, že se do této společnosti dostal také Apple, který se tak může okamžitě zapojit ke skupinové snaze o co nejdokonalejší umělou inteligenci. 

Do Partnership on AI by měl Apple oficiálně vstoupit do konce tohoto týdne. Cílem společenství je studium a nastolení co nejlepších způsobů, které povedou ke všeobecnému porozumění problematiky umělé inteligence a jejího dopadu na náš každodenní život. Dlouhou dobu se spekulovalo o tom, proč členem tohoto konzorcia není také Apple, který má za sebou již značnou část výzkumu umělé inteligence.

To se ovšem v tomto týdnů změní a Apple se tak připojí k ostatním gigantům technologického světa, kteří se intenzivně věnují umělé inteligenci. Členové tohoto společenství musí veřejně vykazovat výzkumnou činnost, takže se můžeme v blízké budoucnosti těšit na to, že se dozvíme detailnější informace, na čem jednotliví členové pracují. Vzhledem k tomu, jakou bude hrát umělá inteligence roli v budoucnu, se máme na co těšit.

umělá inteligence

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.