Zavřít reklamu

Jeden z dodavatelů Applu, společnost Japan Display, přišla s plánem, jak bojovat s narůstající popularitou OLED displejů, aniž by do jejich nákladné výroby musela investovat. Podle nejnovější zprávy z Wall Street Journal přišla na způsob, jak vyrábět flexibilní LCD panely za využití procesů a technologií, kterými již disponuje.

Hromadná produkce flexibilních LCD panelů od Japan Display by měla začít v roce 2018. Displeje bude tvořit vrstva plastu namísto skla. Shuji Aruga z Japan Display prohlašuje, že panely nebudou tak flexibilní, jako OLED, ale budou dostatečně ohebné na to, aby je bylo možné použít u smartphonů ve stejném designu, jakým se chlubí série Galaxy Edge od Samsungu.

Podle zdrojů, blízkých společnosti, se již Apple začal poohlížet po flexibilních LCD panelech pro modely iPhonů na rok 2018. Představitelé Japan Display uvedli, že někteří výrobci smartphonů, které odmítli jmenovat, souhlasili pro příští roky se zavedením ohebných LCD displejů. Společnost také doufá, že se jí podaří prodávat i displeje pro ostatní použití, jako jsou laptopy nebo palubní desky automobilů. „Hromadná produkce je naplánovaná na rok 2018, a nedělali bychom to, nebýt požadavku našich klientů,“ říká Shuji Aruga. Hlavními klienty Japan Display je kromě Applu například i Huawei.

Ohebné displeje by mohly oživit růst na trhu se smartphony. O tom, že by je Apple měl zavést pro příští iPhony, se spekuluje již delší dobu. Původní plány Japan Display zahrnovaly vývoj a produkci OLED panelů, která měla začít na jaře roku 2018. Na svou činnost měla společnost dostat příspěvek ve výši zhruba 662 milionů dolarů od vládnou podporovaného fondu Innovation Network Corp. Podle analytiků by ale financování z fondu nemělo padnout jak na vývoj OLED, tak i LCD technologií.

OLED iPhone curved FB

 

Zdroj: MacRumors.com

Dnes nejčtenější

.