Zavřít reklamu

S příchodem první betaverze iOS 10.3 se na webu objevuje mnoho informací, které se této verze mobilního operačního systému týkají. Pokud chcete vědět, co je v iOS 10.3 nového, stačí se podívat sem. Ne všechny novinky jsou ovšem oficiálně zveřejněné. Například integrovaná plovoucí klávesnice pro iPad byla velmi důkladně „uklizena“ uvnitř systému. S iOS 10.3 se pak bude pojit další novinka, kterou se v popisu aktualizace také nedočtete. Apple chce omezit otravné vyskakování notifikací, které vás nabádají k hodnocení aplikace v App Store. Kromě toho se také připravuje nový způsob hodnocení aplikací, za pomocí 3D Touch. 

S příští aktualizací iOS má přijít omezení, které výrazně sníží počet otravných notifikací, jenž vývojáři používají k tomu, aby vás donutili ohodnotit jejich aplikace. Nedělají to všichni, spousta aplikací se vás zeptá jednou a pokud odpovíte negativně, už vás o hodnocení žádat nebude. Jsou zde ovšem takové, které vám jen tak pokoj nedají a recenzi vám budou připomínat pokaždé, když aplikaci spustíte. A právě toto chování se Applu příliš nelíbí.

Podle nejnovějších úprav v iOS 10.3 je systém nastaven tak, že vás může vývojář o napsání recenze požádat maximálně 3x do roka. Pokud během jednoho roku 3x odmítnete, žádost se už nesmí zobrazit znovu. Nově se také pracuje na vylepšeném systému hodnocení aplikací. O novince ve formě odezvy vývojářů na recenze, jsme psali již včera. Nově by však mělo být možné aplikace hodnotit přímo z ní, uživatel by jí tak nemusel zavírat a otevírat App Store. Vypadá to, že Apple velmi vážně pracuje na tom, jak celý systém App Store funguje.

App Store hodnoceni
app-store-fb

Zdroj: Recode

Dnes nejčtenější

.