Zavřít reklamu

Na poli výroby paměťových čipů se očividně schyluje k velkému zemětřesení. S nejnovějšími zákulisními informacemi přišel v týdnu deník Korean Herald, podle kterého by se měla Toshiba vzdát své divize na výrobu NAND paměťových čipů. Právě tyto čipy se objevují například v iPhonech, iPadech a ostatních zařízeních, které využívají SSD disky (tudíž vesměs vše, co má Apple v nabídce). Jak to tak ovšem vypadá, příští iPhone se již paměťmi od Toshiby chlubit nebude, jelikož se prý zvažuje to, že výrobní divizi flash paměti odkoupí další gigant z oboru a to nikdo jiný, než Western Digital. 

Toshiba se chce své výrobní divize zbavit z jednoho prostého důvodu. Její provoz je extrémně finančně náročný (obzvláště nyní, když se přechází z 2D NAND na 3D NAND) a peníze z prodeje by mohla společnost investovat do vývoje nových technologií, což by jí výrazně pomohlo v konkurenčním boji, především s dominantním Samsungem. Je to právě Samsung, který na trhu s NAND paměťovými čipy dominuje, jelikož zaujímá zhruba třetinu celého trhu.

Pokud Toshiba prodá svou výrobní divizi Western Digital, vznikne tak spojení, které by mohlo dominanci Samsungu vyrovnat. Kromě Western Digital projevily zájem také další obři v oboru. Například společnost SK Hynix, která se specializuje na výrobu paměťových čipů do počítačových komponent, nebo Micron Technology.

iphone-7-ifixit

Zdroj: iDownloadBlog

Dnes nejčtenější

.