Zavřít reklamu

Úniky informací, úniky prototypů a spekulace ohledně nadcházejících produktů z dílny společnosti Apple patří každoročně k tradičnímu koloritu, který doprovází každý produkt po dobu celého životního cyklu. Například u iPhonů se první konkrétní informace objevují už zhruba rok před chystaným uvedením. U MacBooků to bylo vesměs obdobné – první informace o Touch Baru a dalších funkcích se začaly objevovat již z počátku roku 2016. Těmto praktikám má být ovšem v dohledné době konec. Foxconn totiž plánuje stavbu nového R&D centra, které bude hned vedle toho od Applu. „Ven“ by se tak mělo dostat podstatně méně informací než doposud. 

Foxconn plánuje výstavbu nového prototypového centra ve městě Shenzhen v Číně, přesně vedle plánovaného vývojářského střediska společnosti Apple. Hlavním cílem je snazší produkce a hodnocení prototypů, lepší a rychlejší komunikace mezi vývojovými centry Applu a Foxconnu a méně uniklých informací. Předávání prototypů a jednotlivých dílů bude velmi přímočaré a velmi se tak sníží pravděpodobnost nějakých úniků. Právě úniky informací jsou tím, co se Applu příliš nedaří eliminovat. Stačí se podívat na historii iPhonů a fakt, kolikrát někdo někde nějaký prototyp zapomněl.

Dalším problémem je také fakt, že se vesměs žádný produkt nepovede utajit. Každý rok se několik týdnů/měsíců před představení nového produktu objevují první snímky komponent či samotných prototypů. Z 99% se tak nekoná žádné představení. Naposledy jsme to mohli vidět u iPhonu 7 a nových MacBooků Pro. Design byl známý již několik týdnů dopředu.

Apple Store logo FB

Zdroj: Cultofmac

Dnes nejčtenější

.