Zavřít reklamu

Tisková zpráva: Zdá se, že trojice největších tuzemských mobilních operátorů – O2, T-Mobile a Vodafone – trochu zaspala dobu. Zatímco lidé chtějí v roce 2017 data, vrcholem nabídky českých mobilních gigantů zůstávají neomezené tarify za přepálenou cenu. Chytí se letos operátoři za nos a přijdou se zajímavější nabídkou, nebo budou klientům i dál nutit něco, o co příliš nestojí?

Kdybychom se vás zeptali, jaká kritéria by měl splňovat ideální mobilní tarif, co byste odpověděli? Pravděpodobně byste zmínili levné volání, případně možnost telefonovat a posílat SMS zcela bez omezení, výhodné ceny při volání do zahraničí a hlavně pořádnou nálož mobilních dat. Tedy rozhodně větší balík dat než 1,5 GB, který aktuálně k neomezenému tarifu nabízí O2 i jeho dva konkurenti.

Kde se stala chyba? Vypadá to, že čeští operátoři mají tak trochu problém držet krok s dobou. Od dubna 2013, kdy s velkou pompou představili nový produkt v podobě neomezených tarifů, se jejich nabídka prakticky nezměnila. Na rozdíl od potřeb klientů, které se za 4 roky proměnily výrazně. Chytrý telefon se stal standardem a lidé si i díky rozmachu sociálních sítí zvykli být neustále online. Což se jim s měsíčním datovým přídělem 1,5 GB podaří jen těžko.

O2, T-MobileVodafone si za takový balíček v kombinaci s neomezeným voláním a posíláním SMS účtují okolo 750 korun, cena produktu tedy navzdory 4 rokům plným změn zůstává stále stejná. Lidí, kteří neomezené služby nevyužijí, ale zároveň se jim nedostává dat, přibývá. A operátoři, pokud nejsou slepí a hluší, to musí dobře vědět. Tak na co čekají?

3 triky, jak na operátory vyzrát:

  1. Pátrejte po neveřejných nabídkách

I když se oficiální nabídka operátorů redukuje pouze na neomezené tarify s relativně malým balíkem dat za cenu kolem 750 korun, existují i neoficiální způsoby, jak si zajistit zajímavý tarif za příjemnější cenu. Zkuste zapátrat po tzv. neveřejných nabídkách, tedy „podpultovkách“, které jsou operátoři schopni svých klientů zajistit, ale neumisťují je do reklam či produktových katalogů. Přijatelnější ceny můžete dosáhnout i ve chvíli, kdy svému operátorovi pohrozíte, že mu dáte sbohem.

  1. Pořiďte si duální telefon

Mobil, který má dva sloty na SIM kartu, už dnes není žádnou vzácností, přístrojů, jež tuto funkci nabízejí, naopak na trhu přibývá. Předností dvousimkového telefonu je, že do něj lze současně umístit předplacenou SIM kartu, případně simku s některým z nejlevnějších tarifů, a doplnit ji datovým tarifem, respektive datovou SIM kartou. Takové řešení je ideální pro klienty, kteří vědí, že by hlasové služby zahrnuté v neomezeném tarifu zbytečně přepláceli, ale zároveň pravidelně přečerpávají FUP.

  1. Odstěhujte se za hranice

Třetí řešení je poměrně radikální, a proto ho berte s rezervou. Jste s českými operátory nespokojeni? Tak si sbalte svých pět švestek a odstěhujte se do některé ze zemí, kde jsou mobilní služby včetně štědré datové dotace vzhledem k průměrné mzdě výrazně levnější. Z jakých států můžete vybírat? V „nabídce“ je třeba Polsko, Velká Británie, Irsko, Nizozemsko nebo třeba Dánsko. Pokud se stěhovat nehodláte, postěžujte si svému operátorovi. Čím více nespokojených hlasů se bude ozývat, tím vyšší je šance na nápravu.

neomezene tarify usetreno

Dnes nejčtenější

.