Zavřít reklamu

Vyhlašovat Applu patentovou válku je zálibou jednotlivců i společností. V nejnovějším případě se jedná o společnost Seatoun Media, která prohlašuje, že aplikace Zprávy pro iOS porušuje patent z roku 2002, týkající se systému point-of-sale.

Apple se již po celé roky čas od času stává terčem absurdního jednání patentových trollů. Výjimkou není ani tento případ. Společnost Seatoun Media tvrdí, že Apple v aplikaci Zprávy porušuje patent point-of-sale systému. Zmíněný patent popisuje systém objednávání produktů hlasových služeb, nikoliv ale služby samotné.

Žaloba byla podána u okresního soudu na východě Texasu, což je nejčastější volba patentových trollů. Právě zde se odehrál proces, po němž Apple musel zaplatit přes 300 milionů dolarů za údajné porušení patentů u FaceTime a iMessage. Apple se již v roce 2014 vyjádřil v tom smyslu, že řada společností nedělá nic jiného, než že skupuje staré patenty a poté se z větších firem pokouší dostat peníze za jejich údajné porušení. V současné chvíli Apple na tomto poli bojuje se společností Nokia, znovu se rozhořel i starý spor se Samsungem.

741ab017-2036-4a05-98cf-cf1582b4acd3_messages

Zdroj: 9to5Mac.com

Dnes nejčtenější

.