Zavřít reklamu

Vypadá to, že se Apple snaží všemi způsoby docílit toho, aby uživatelé nových MacBooků Pro opravdu pravidelně dosahovali udávané výdrže baterie ve výši až 10 hodin. V nejnovější beta verzi macOS Sierra přibyla nová funkce, která uživatele varuje v případě, že jim jejich displej odebírá velké množství energie. Defaultně je vše nastavené tak, že se notifikace zobrazí v případě, že je jas displeje nastaven nad úroveň 75%. 

Už nyní je možné sledovat, které aplikace vysávají šťávu z vašeho MacBooku nejvíce. Po nejnovějším updatu beta verze macOS se mezi tyto programy dokáže zařadit také displej vašeho notebooku. Jakmile jeho jas nastavíte na úroveň vyšší, než je 75% (tedy alespoň na 13. stupeň z 16.), v tomto seznamu se objeví nový údaj s názvem „Display brightness“ (jas displeje).

mac-apps-using-significant-energy

Počítač vám tak dá jasně najevo, že je to právě displej, který v současném stavu spotřebovává více energie, než by bylo možná potřeba. Pokud na tuto položku v seznamu kliknete, jas se automaticky sníží na 75%. Jedná se o stejnou úroveň jasu, kterou Apple používá při svých testech výdrže baterie.

mac-significant-energy-display-brightness

Jedná se tak o další krok, kterým chce Apple dosáhnout toho, že uživatelé opravdu docílí uváděné výdrže zhruba 10 hodin. Je to právě výdrž baterie a její kritika, která nové MacBooky Pro doprovází již od jejich vydání.

macbook-pro-battery-time-remaining

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.