Zavřít reklamu

S nečekanou zprávou přišla skupina francouzských vyšetřovatelů, kteří pracují na případu zříceného letadla EgyptAir, které se z doposud ne zcela jasných důvodů zřítilo 19. května loňského roku. Při tragédii zahynulo 66 pasažérů a výsledky vyšetřování hovoří o teroristickém útoku, jelikož se na tělech obětí našly zbytky po výbušninách. Z tímto závěrem ovšem kategoricky nesouhlasí skupina francouzských expertů kteří tvrdí, ze za tragédii může něco zcela jiného. Za pádem letadla prý pravděpodobně stojí iPhone 6s (nebo iPad Mini 4), který patřil kopilotovi tohoto stroje. 

Let MS804 společnosti EgyptAir se z čistajasna zřítil 19. května loňského roku. Všech 66 pasažérů incident nepřežilo. Oficiální verze hovoří o teroristickém útoku, proti němu se ovšem ohrazují jiní odborníci. Podle dat z černé skřínky totiž tragédie začala tím, že se v blízkosti pilotní kabiny objevil požár. Právě tento požár měl způsobit následnou nehodu.

Onen požár měl být způsoben explozí iPhonu 6s (nebo iPadu 4 Mini), který se měl v té době nacházet na přístrojové desce v pilotní kabině. Důkazy o tom, že se iPhone (případně iPad) na tomto místě nacházel, přineslo video z Pařížského letiště, na kterém je to jasně zachyceno. Umístění zařízení na palubní desce, kde bylo vystaveno několikahodinovému slunečnímu svitu, mohlo způsobit jeho přehřátí, které mohlo ve finále vést i k explozi. Letečtí experti ovšem tuto myšlenku odmítají s tím, že piloti velmi dobře vědí, že se na tato místa nic nepokládá, jelikož při startu či turbulencích hrozí pád a následné poškození zařízení.

Mideast Egypt Plane

Zdroj: iPhonehacks

Dnes nejčtenější

.