Zavřít reklamu

V letošním roce se dočkáme řady špičkových smartphonů. Za pár týdnů představí své nové vlajkové lodě Samsung, v průběhu roku se k němu připojí další výrobci využívající platformu Android a jako již tradičně na podzim svou novinku představí také Apple. Letošní rok bude nejspíše ve znamení návratu k luxusním materiálům, jako ocel, sklo apod., a „nových“ technologií jako například dálkové bezdrátové nabíjení a mnoho dalšího. Se svým projektem chce mimo etablované značky vstoupit nový hráč – zakladatel Androidu, Andy Rubin, představí svou novou společnost, která právě takovýto špičkový telefon chystá. A mělo by jít o velmi zajímavý počin.

Zatím oficiálně neoznámená společnost prý pracuje na high-endovém smartphonu, který nabídne ten nejvyšší možný výkon, nejpokročilejší funkce a skvělé provedení, využívající několik netradičních prvků. Podle zákulisních informací se má společnost jmenovat Essential a Rubin v ní figuruje jako CEO. V současné době by mělo ve firmě působit zhruba 40 zaměstnanců, většina z nich pochází původně z Applu a Googlu.

Podle prvních zákulisních informací by měl plánovaný telefon nabídnout větší než 5,5″ obrazovku – tedy stejný jako iPhone 7 Plus, ovšem při menší celkové velikosti. Telefon by měl mít v podstatě bezrámečkovou konstrukci a displej by tak byl roztažený až po oba okraje. Spekuluje se také o tlakovém čidlu v displeji (ala 3D Touch), zadní šasi z keramiky a speciální magnetický konektor, který by fungoval buď pro nabíjení, nebo pro připojování specifického proprietárního příslušenství, které by dále rozšiřovalo schopnosti telefonu.

Velmi důležitou součástí telefonu by měla být zakomponovaná umělá inteligence – pravděpodobně ve formě jakéhosi asistenta. Tento asistent by měl být schopen intenzivního učení a společnost Essential jej nabídne v rámci několika svých produktů. Chystaný smartphone by se měl dostat na trh do poloviny letošního roku s očekávanou cenovkou zhruba 650 dolarů.

Andy rubin
Le Max Pro FB

Zdroj: Appleinsider

Dnes nejčtenější

.