Zavřít reklamu

Starší generace MacBooků Pro, které obsahovaly ještě klasické plotnové disky s názvem „Fusion Drive“ a optické mechaniky, doprovázela jedna záhada, která nedávala spát mnoha uživatelům. Pokud jste se totiž podívali do útrob svého stroje, s velkou pravděpodobností jste uvnitř našli minci, která byla zapasovaná v prostoru pod pevným diskem. Dotazů na toto téma se za posledních několik let objevily stovky. Nikdo pořádně nevěděl, proč se tam tyto mince nachází a jak se tam dostaly. Objevovalo se dokonce mnoho konspiračních teorií. Odpověď na tuto otázku je ovšem jednodušší, než by mnozí uživatelé a konspirační teoretici očekávali. 

Proč se v Macích objevují mince má mnoho různých vysvětlení. Konspiračním teoriím se věnovat nebudeme, stejně tak jako nebereme odůvodnění, že se zde mince nachází proto, že zlepšují wifi signál. Podle mnohých techniků je vysvětlení podstatně jednodušší. Uživatelé své počítače často přenáší v batohu či tašce, kde se velmi často nachází různé zapomenuté drobné předměty. Jako třeba mince či paměťové karty. Neustálé poskakování předmětů v batohu pak může způsobit, že tato cizí tělesa prostě a jednoduše vniknou dovnitř.

Podle bývalého technika Applu, který se k tomuto tématu na webu vyjadřoval, není tento problém žádnou velkou záhadou. Z 90% se prý vždy jednalo o předměty, které se do těla počítače dostaly náhodou (většinou šlo právě o mince, karty, kancelářské sponky a jiné drobnosti), nebo je do notebooků strčily malé děti. Ani tyto argumenty ovšem nevyvrací konspirační teorie, které za vším vidí záhadu a komplot iluminátů.

https://youtu.be/yP3tl2k9ass

MacBook coins

Zdroj: Cultofmac

Dnes nejčtenější

.