Zavřít reklamu

Když si chcete změřit aktuální rychlost připojení k internetu, drtivá většina z vás pravděpodobně zavítá na stránku speedtest.net. Jde o nejlepší a podle mnohých i nejpřesnější nástroj. Speedtest, který patří společnosti Ookla, je dostupný i jako aplikace pro iOS, macOS verze ale donedávna chyběla. To se ovšem změnilo, protože Ookla představila aplikaci pro MacWindows PC a dobrou zprávou je i to, že je zcela zdarma. Podle údajů z Mac App Store je sice aplikace dostupná již nějaký ten měsíc, ale Ookla ji oficiálně představila až minulý týden.

Po nainstalování a následném spuštění Speedtest na macOS se jen objeví malá nenápadná ikonka nahoře v menu baru, na kterou když kliknete, tak si můžete okamžitě změřit rychlost připojení. Nabízí se i možnost změnit server, na který se budete při měření připojovat (což ovlivní výsledek měření) , sdílet výsledek a prohlížet si jejich historii včetně polohy a všech časových, kdy byla jednotlivá měření provedena.

[appbox appstore simple id1153157709]

Na rozdíl od webového klienta je desktopová aplikace nejenom zdarma, ale také zcela bez reklam. Další výhodou je pak to, že ji můžete používat i bez nainstalovaného flashe. To sice webovou verzi také, ale ta je bez podpory flashe stále v beta verzi, tudíž výsledky nemusí být tak přesné.

Speedtest

Dnes nejčtenější

.