Zavřít reklamu

Klipsch představil během posledních měsíců loňského roku několik novinek, na které jsme se již měli možnost podívat, naposledy naší recenzi neunikly špunty Klipsch X6i a tentokrát se pro změnu podíváme na on-ear sluchátka z řady R6 a to konkrétně na Klipsch R6i on-ear. Tato sluchátka můžete najít také v levnější variantě Klipsch R6 on-ear s tím, že jediný rozdíl mezi R6 on-ear a R6i on-ear spočívá v absenci dálkového ovladače s mikrofonem u verze R6 on-ear. Po zvukové stránce jsou sluchátka zcela totožná.

Jakmile sluchátka vybalíte z krabičky ve které kromě nich najdete také velmi příjemný textilní sáček na přenášení, první čeho si všimnete je váha. Sluchátka totiž váží pouhých 160 gramů a díky skvěle polstrovanému mostíku a jemné kožence je na hlavě téměř necítíte. Nikde vás nic netlačí, nic není nepohodlné a jemnost polstrování v kombinaci s váhou vám dávají neskutečný pocit volnosti a pohodlí. Skutečně si nevybavuji sluchátka, která by byla na hlavě tak pohodlná jako právě R6i on-ear od Klipsch. Jemné polstrování samozřejmě nekončí jen u mostíku, ale ve stejném duchu se dočkáte také náušníků, které skvěle přilnou k uchu a přitom netlačí a nejsou nikterak nepohodlné.

Náušníky jsou totiž polstrovány paměťovou pěnou a pokud tento materiál znáte například ze své matrace, víte že nic lepšího co se pohodlí týká neexistuje. Je však nutné podotknout, že daní za pohodlnost je fakt, že sluchátka rozhodně nejsou určena na nějaké to běhání nebo dokonce jiný sport při kterém třesete hlavou. Sevření hlavy mezi náušníky je totiž skutečně jemné a při sportu by sluchátka padala. Pokud však vyrazíte do školy nebo do práce, rozhodně je můžete vzít ven i na ulici. Při chůzi se o ně totiž bát nemusíte.

img_0722

Vzhledem k tomu, že se jedná o sluchátka do 100€ a Klipsch chtěl za tuto cenu nabídnout především pohodlí a co nejlepší zvuk, je kůže nahrazena koženkou a s jiným materiálem než plastem se nesetkáte. Ovšem je to Klipsch, takže koženku od kůže rozeznáte jen když k ni přivoníte a plast působí díky matnému provedení masivně a na poměry plastu luxusně. Celkově mám ze sluchátek po stránce zpracování velmi dobrý pocit, ovšem ten je dán tím, že si značka drží už desítky let svoji úroveň a tu neopouští ani při produktech nižší střední třídy. Co se zpracování a využití paměťové pěny týká, hodí se podotknout, že i přes to, že sluchátka nemají aktivní potlačení okolního hluku, velmi dobře před ním izolují a stejně tak izolují okolí od vašeho poslechu, takže nejen že nikdo neruší vás, ale ani vy nerušíte okolí i když posloucháte na vyšší hlasitost.

Na kabelu najdete ovládání, které je poměrně velké a nemáte problém jej nahmatat ani v rukavicích nebo pod bundou. Ovladač má trojici tlačítek sloužících pro příjem/položení hovoru, spuštění/pozastavení přehrávání, aktivaci Siri, přeskočení skladby na další následující a také ovládání hlasitosti. Nechybí samozřejmě ani mikrofon, díky kterému můžete telefonovat přímo ze sluchátek, případně ovládat Siri nebo Voiceover.

Co se zvuku týká, tak jako vždy beru v potaz cenu sluchátek a veškeré hodnocení platí s ohledem na cenu daného produktu. Klipsch má u všech svých produktů poměrně specifický zvuk, který se mi líbí natolik, že sám používám studiové reproduktory od této značky. Stejný specifický zvuk se týká pochopitelně i recenzovaných sluchátek, které je nutné nechat pořádně rozehrát, aby dokázaly ukázat co v nich skutečně je. Sluchátka dokáží díky velkému rozsahu vykreslit veškeré tóny, které jsou však více spojeny a dýchá na vás taková klubová atmosféra. Pokud si pustíte záznam ze živáku budete se cítit skutečně jako uprostřed kotle. Sluchátka se hodí pro poslech veškeré hudby bez rozdílu žánru. Nezklamou vás při rapu, rocku ani vážné hudbě. Jediné na co pamatujte je, že se jedná o sluchátka která skutečně navozují atmosféru a nepřináší jednotlivé tóny bez jejich spojení tak jako některá sluchátka s extrémně plochým zvukem. Já osobně to považuji za výhodu a skvělou vlastnost, díky které jsem si Klipsch naprosto oblíbil!

Pokud hledáte pohodlná a kvalitně zpracovaná sluchátka se zvukem, kterým rozhodně nepohrdnete, pak je Klipsch R6 on-ear i jednou z nejlepších možností na trhu. Cena pod 100€ a pohodlí, které sluchátka přináší i při dlouhodobém poslechu je kombinace, která jistě mnoho lidí zaujme. Jedinou drobnou nevýhodu pro ty, kteří chtějí se sluchátky často cestovat a mít je třeba v batohu nebo v tašce, je absence možnosti sluchátka složit.

img_0731
klipsch-r6i-fb

Dnes nejčtenější

.