Zavřít reklamu

Máme za sebou konec roku a to znamená, že na světlo světa přichází jeden report za druhým. Ať už je to zpráva týkající se stavu trhů, nebo prodejů počítačů, první polovina ledna je obdobím, kdy se toto bilancování řeší nejvíce. Tentokrát se o zdroj postarala analytická společnost Kantar, která provádí průzkum trhu mobilních telefonů v USA a na dalších velkých trzích. Zaměřuje se mimo jiné také na rozdělení trhu podle platforem a právě tato statistika nás dnes zajímá. Podle ní si totiž Apple značně polepšil, iPhone se prodává velmi dobře, jelikož iOS na americkém trhu roste. Data pochází z období do listopadu 2016 a bere v potaz poměr z prodaných zařízení.

Meziroční tržní podíl iOS vzrostl o 6,4%, tudíž Apple v současné době drží zhruba 43,3% trhu v USA. Android je na tom stále lépe, se svými 55,3% jsou na stabilním prvním místě, ale oproti Applu se jejich podíl zmenšil. Android se v USA propadl o 5,1%. Na třetím místě v USA skomírá umírající Windows Phone, který se propadl o 1,5% a v současné době se vyskytuje jen na 0,8% trhu.

Toto pořadí je stejně na všech trzích, které Kantar monitoruje. Jak si jednotlivé platformy stojí, si můžete prohlédnout v tabulce níže. Android je na tom nejlépe ve Španělsku, kde zabírá impozantních 86,5% trhu. Apple si naopak nejlépe vedl v Japonsku, kde získal velmi slušných 57%. Skomírající Windows 10 je na tom všude špatně, nejlíp si vede v Itálii, kde mu patří 4% trhu.

kantar
iphone-7-glowing-logo-fb

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.