Zavřít reklamu

Opera dnes všechny tak trochu překvapila. Představila totiž koncept zcela nového prohlížeče s kódovým názvem Opera Neon, který kompletně mění zažitý způsob toho, jak v si současné době prohlížíme webové stránky. Nový prohlížeč je postavený na stejném enginu jako standardní prohlížeč od Opery, ale vzhled se zaměřuje primárně na obsah stránek, které si uživatel prohlíží.

Rozhraní nového prohlížeče se skládá z úvodní stránky, jejíž vzhled se odvíjí od toho, jakou tapetu má uživatel nastavenou, dále pak z postranního panelu, která obsahuje video přehrávač, galerii obrázků, správce stahování a panely pro snadné přepínání, kde je samozřejmě i vidět, na jaké stránce se nacházíte. Opera Neon disponuje i inteligentním systémem pro nejnavštěvovanější panely, které se tak řadí nahoru a ty méně používané pak dolu.

Zmíněný video přehrávač v postranním panelu umožňuje sledovat video, zatímco se nacházíte na jiné stránce. Jedná se tak o podobnou funkci jako Picture-in-picture, která je součástí macOS Sierra. V Opeře při vývoji nového prohlížeče mysleli i na screenshoty, a tak Opera Neon umožňuje pořizovat snímky celých stránek nebo jen vybraných částí, které se okamžitě ukládají do speciální galerie, kam se dostanete z postranního panelu, a odkud je můžete snadno a rychle sdílet. Další vychytávkou je pak zabudovaná podpora funkce Split screen, která umožňuje si v prohlížeči dát dvě stránky vedle sedle.

Opera Neon nenahradí současnou verzi Opery. Jedná se o zcela nový prohlížeč, který je možné používat společně se standardní verzí. Některé funkce Opery Neon by se dokonce měly časem objevit i v klasické verzi. Nový prohlížeč si můžete stáhnout na testování už nyní, je dostupný jak pro Mac tak i pro Windows.

Opera Neon FB

Dnes nejčtenější

.