Zavřít reklamu

Vzpomínám si, když se moji přátele bavili mezi sebou, kolik peněz už za ta léta, co vlastní iPhone a další produkty od Applu, utratili v App Store za aplikace. Obvykle to byly tisícové částky a já v té době popravdě nevěřil svým uším. Měl jsem tehdy iPhone sice jen nějaký rok a půl, ale stejně jsem za tu dobu neutratil v App Store jednu jedinou korunu. Neexistovala totiž jediná aplikace, která by za ty peníze stála, byť to bylo třeba jen hloupých 20 Kč a popravdě jsem byl také dost šetřílek a přišlo mi zbytečné za software platit. Dnes už je samozřejmě všechno jinak a několik aplikací jsem si už koupil, ale i tak jsem vývojářům pro iOS a macOS nechal dohromady jen pár stovek.

Věřím, že spousta z vás je na tom hodně podobně a většina si v App Store nekoupila jedinou aplikaci stejně jako já před lety. Pokud ale patříte do druhé skupiny a nakupujete si aplikace pravidelně, tak nyní máte příležitost se skutečně plácnout přes kapsu. Na iPhone nebo iPad je totiž možné zakoupit Ignition, což je aplikace, která vás vyjde na $999, tedy v přepočtu přibližně na 25 622 Kč.

Ignition je v App Store už od roku 2010. Tehdy ale stála jen 30 dolarů. Během let ji bylo možné pořídit dokonce jen za polovinu, tedy za nějakých 385 Kč. Jak šel ale vývoj neustále kupředu, rostla i její cena, která se v říjnu 2014 vyšplhala právě na rekordních $999.

Ačkoli nejde o úplně zbytečnou aplikaci, kupovat ji nedoporučujeme. Její cena je totiž zvýšena uměle – nejspíš proto, aby zaujala a možná i někoho nachytala. Ignition slouží pro vzdálené ovládání PC nebo Macu přes iPhone nebo iPad, což umí například i TeamViewer, který je pro osobní použití zdarma.

[appbox appstore id299616801]

nejdrazsi aplikace v App Store

Dnes nejčtenější

.