Zavřít reklamu

Sluchátka AirPods se stala jasným vánočním hitem. Sice na ně uživatelé museli čekat velmi dlouho, ale ve finále se dočkali. Po několika různých odkladech a nejasnostech ohledně vydání, s nimi Apple přišel na trh tak akorát před vánoci. První reakce byly velmi pozitivní a několik týdnů se nemluvilo vesměs o ničem jiném. Sluchátka byla velmi rychle zoufale vyprodaná a zájem o ně byl obrovský. To se tak logicky projevilo na prodejních číslech. Nově zveřejněná data společnosti Slice Intelligence naznačují, že si sluchátka AirPods ukousla zhruba jednu třetinu trhu s bezdrátovými sluchátky pro sebe. 

Jedná se o poměrně zajímavé číslo vzhledem k tomu, jak dlouho se AirPods reálně prodávají. Data pochází pouze z USA, takže je třeba je brát poněkud s rezervou. I tak mají ovšem alespoň nějakou vypovídající hodnotu. Co se týče výnosů ze segmentu sluchátek, tak za měsíc prosinec bylo 75% všech výnosů právě z prodejů bezdrátových sluchátek. Což je zhruba 50% nárůst oproti prosinci roku 2015.

Apple AirPods v tomto případě byly nejprodávanějšími bezdrátovými sluchátky, jelikož jejich prodeje tvořily zhruba 26% ze všech prodejů v tomto segmentu. Na prvním místě vystřídaly sluchátka od společnosti Beats, která ukousla 15,4% trhu, což je zhruba o 9% méně, než v období předtím. Pokud ovšem vezmeme v potaz, že AirPods a Beats pochází z jedné společnosti, tak Apple ovládá zhruba 40% trhu s bezdrátovými sluchátky. Na další zajímavé statistiky se můžete podívat na obrázcích níže, potažmo zde.

airpods-fb

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.