Zavřít reklamu

Analytická společnost IHS přišla s velmi zajímavým reportem, který se věnuje tomu, jak bude Apple v roce 2017 přistupovat ke svým notebookovým řadám. Report přichází několik dní poté, co vyšlo najevo, že Apple nesplnil své cíle, které si pro rok 2016 určil. To se logicky projevilo na platovém ohodnocení vyššího managementu společnosti a také to ovlivní strategii, kterou Apple aplikuje do letošního roku. A právě na ni se můžeme díky reportu IHS podívat a zjistíme tak, co si pro nás Apple v roce 2017 chystá.

Asi nejzásadnější informací je, že by měl být rok 2017 posledním, ve kterém bude v nabídce Applu figurovat MacBook Air. Tento oblíbený, ačkoliv velmi dlouho neaktualizovaný model, se údajně nedočká zástupce a Apple jej letos vyřadí z nabídky. Na jeho místo se tak zařadí 12″ Retina MacBook, který by měl podle zákulisních spekulací zlevnit.

Podle analytiků letos Apple sníží produkci svých notebooků zhruba o 16% a předpokládá se, že se jim podaří prodat necelých 14 milionů kusů zařízení. V loňském roce Apple prodal zhruba 16,2 milionů notebooků. Úroveň prodejů bude však logicky záviset na tom, s čím se Apple během roku vytasí. Letos bychom se měli dočkat aktualizace všech produktových řad. MacBook Pro se dočká někdy během podzimu, zatímco desktopové počítače by měly přijít na řadu již během jara/léta.

Recenze Apple MacBook Air FB

Zdroj: iBlogapple

Dnes nejčtenější

.