Zavřít reklamu

Ekologie je pro společnost Apple velmi důležitým prvkem, na který se ohlíží v rámci veškeré své činnosti. O důležitosti ekologie vypovídá například idea nového Apple Campusu 2, který má být udržován v chodu pouze z obnovitelných zdrojů energie. Na lehkou váhu Apple také nebere recyklaci svých produktů. A právě kvůli těmto aktivitám, které jsou velmi šetrné k životnímu prostředí, byl Apple již po třetí za sebou určen nejekologičtější technickou společností na světě. Tento žebříček každoročně připravuje Greenpeace na základě několika faktorů, a Cupertinská společnost v posledních několika letech nemá konkurenci. 

Za své první místo společnost vděčí především snahou o využívání největšího možného objemu obnovitelných zdrojů energie. Velký podíl na tomto ocenění má také fakt, že se společnost snaží jít příkladem a ukázat, že je podobný přístup možný – a to i v obrovském globálním měřítku. Obrovské továrny v Číně již prý neprodukují téměř žádný odpad a velká část z nich bere energii z obnovitelných zdrojů.

Společnosti získala 83% hodnocení na indexu čisté energie a po zásluze tak byla ohodnocena známkou A. V dílčích kategoriích (které si můžete prohlédnout na obrázku níže) si Apple vedl také velmi dobře. Stejnou známku jako Apple si odnesly také společnosti Facebook a Google, které se ekologií také velmi aktivně zabývají. Poměrně špatně dopadl například americký gigant Amazon, nebo čínský Alibaba. Zdaleka nejhůř ovšem dopadla další čínská společnost Baidu. Ta se očividně problematikou ekologie příliš nezabývá a jak se zdá, jediné negativum, které z toho plyne, je známka F na indexu od Greenpeace.

greenpeace
apple-store-logo-green-fb

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.