Zavřít reklamu

Apple potvrdil, že hodlá vybudovat první vlastní maloobchodní prodejnu v domovském městě Samsungu – v jihokorejském Soulu. První zvěsti o těchto plánech se objevily již loni v září, v pátek vznik prodejny potvrdil Apple agentuře Reuters. 

„Jsme nadšeni z toho, že můžeme otevřít náš první Apple Store v Jižní Koreji, která je jedním z největších světových ekonomických center a zároveň leadrem na poli telekomunikace a technologie,“ uvedl Apple ve svém prohlášení pro agenturu Reuters minulý pátek. „Nyní najímáme tým, který nabídne našim zákazníkům v Soulu služby, vzdělání a zábavu, kterou tolik milují zákazníci Applu po celém světě.“

V dřívější zprávě deníku The Wall Street Journal se uvádí, že mezi lokace, které Apple zvažuje, patří i místo přes ulici naproti kancelářím Samsungu v blízkosti Gangnam Station. Tato zpráva je ve shodě s jinými místními reporty, podle kterých již stavba prodejny probíhá „v jižní čtvrti Soulu“. Apple se k umístění prodejny odmítl vyjádřit. Krok, který se cupertinská společnost chystá podniknout, dává Applu velký smysl. Jižní Korea je čtvrtá největší na světě, co se ekonomie týče, na poli smartphonů ale momentálně dominují Samsung a LG. Vysokoprofilová prezenatace maloobchodního prodeje by Applu měla zajistit hodnotnější postavení.

apple store san francisko fb

Zdroj: 9to5Mac.com

Dnes nejčtenější

.