Zavřít reklamu

Společnost Malwarbytes vydala varování před malwarovým útokem, který cílil speciálně na Macy. Jednalo se o takzvaný DoS útok (Denial of Service) na aplikace Safari a Mail, jejichž poruchové chování zapříčiňovalo problémy s RAM a pády Macu. Malware by prý neměl zasáhnout uživatele macOS 10.12.2.

Malware začne „vytvářet“ e-maily, které ale nikdy neodešle. Okna s maily postupně překryjí okno, se kterým momentálně uživatel pracuje. Nejedná se o pokus o spam, ale o typický DoS útok. Malware je svým charakterem podobný existujícímu malwaru pro Windows, který se snaží uživatele donutit k telefonátu na falešnou helpline.

Podle Malwarebytes jsou e-maily odesílány minimálně ze dvou e-mailových účtů – pokud zprávu z jednoho z nich obdržíte, bez přečetení byste ji měli okamžitě smazat. Jedná se o adresy dean.jones9875@gmail.com a amannn.2917@gmail.com. Malware hostuje na serverech jako safari-get[.]com, safari-get[.]net, safari-serverhost[.]com nebo safari-serverhost[.]net. Nikdo by nikdy neměl klikat na neznámé odkazy, na tyto weby si ale dejte obzvlášť pozor. V bezpečí by měli být majitelé Maců s macOS Sierra 10.12.2 nebo novějšími beztaverzemi.

sad Macbook

Zdroj: 9to5Mac.com

Dnes nejčtenější

.