Zavřít reklamu

Před pár dny jsme vás informovali o nové chybě, která se před nedávnem objevila v iOS. Jedná se o velký soubor kontaktu, který po otevření znemožní používání aplikace Zprávy. Ta kompletně zamrzne a nepomůže ani restart zařízení. Pokud vás tedy někdo takto nepěkně nachytal, nemusíte se bát, že budete muset obnovovat celé zařízení.

Podobný škodlivý soubor se už jednou v minulosti objevil. V tu dobu však šlo o řetězec znaků, který pouze restartoval zařízení a nenesl žádné další následky. Tentokrát se však jedná o mnohem vážnější chybu. Po otevření souboru kontaktu totiž zamrzne celá aplikace a uživatel ji musí vypnout přes app switcher. Znovuotevřením ale aplikace opět spadne a děje se tak i po vypnutí a zapnutí zařízení. Jediným způsobem, jak jej zachránit, je v tuto chvíli pouze následující řešení.

Jak v iOS opravit chybu znemožňující používání aplikace Zprávy

  1. V Safari na postiženém zařízení otevřete tento odkaz.
  2. Po načtení bude chtít stránka otevřít aplikaci Zprávy. Klikněte na Otevřít – mělo by se zobrazit okno pro psaní nové MMS. V poli pro zprávu by měla být předepsaná zpráva „Právě jsem ti zachránil iPhone, kámo ;)“ a odkaz na twitterový profil autora.

Od této chvíle by měla aplikace Zprávy fungovat normálně, tudíž je problém vyřešen. Pokud ne, pomůže už nejspíš jedině obnova zařízení.

iMessage

Dnes nejčtenější

.