Zavřít reklamu

Před několika dny vydal známý hacker Luca Todesco svůj první veřejný jailbreak pro iOS 10.1.1. Ten je však prozatím dostupný pouze pro vybraná zařízení, mezi která se řadí právě i nejnovější modely iPhone 7 a iPhone 7 Plus. Jailbreak je funkční i na iPhonu 6s a iPadu pro a je přislíbena podpora pro další zařízení.

Stávající verze jailbreaku funguje pouze pro výše zmíněná zařízení a navíc platí podmínka, že musí běžet na verzi operačního systému iOS 10.1 – iOS 10.1.1. To znamená, že v tuto chvíli není jailbreak dostupný na nejnovější verzi iOS 10.2. Apple už bohužel neumožňuje z iOS 10.2 přejít zpět na starší verzi. Z toho důvodu mají ti, kteří splňují podmínku se zařízením, ale mají nejnovější verzi, smůlu.

Pokud si tedy plánujete pořídit iPhone 7 či 7 Plus a chtěli byste si udělat jailbreak, je zde vysoká šance, že zařízení zakoupíte už s nejnovějším iOS 10.2. Zde je pár tipů, jak zvýšit šanci, že si zakoupíte zařízení se starším iOS.

Několik tipů, jak zvýšit šance pro zakoupení iPhonu 7 a 7 Plus se starším iOS

  • Zakupte jej v obchodě, který nemá vysokou prodejnost iPhonu 7. Díky tomu bude mít na skladě spíše starší zásoby.
  • Zeptejte se nějaké kompetentní osoby, kdy iPhony do jejich obchodu dorazily. Pokud zjistíte, že je přijali před 12. prosincem, je vysoká šance, že v nich bude iOS 10.1 – iOS 10.1.1.
  • Pokud si můžete dovolit koupit si 256GB variantu, opět se díky nižší prodejnosti těchto modelů zvyšuje šance, že bude mít starší iOS.
  • Uživatel iMikeyB z Redditu zjistil, které iPhony mají předinstalovanou verzi iOS 10.1.1 podle sériových čísel. Jedná se o:
    • _SP _SQ _SR _SS _ST _SU _SV by měly mít předinstalovanou verzi iOS 10.1.1.
    • _SO a níže by měly mít předinstalovanou verzi iOS 10.1 a nižší.
    • _SW a vyšší mají s vysokou pravděpodobností verzi iOS 10.2.

Pokud tak plánujete koupi nového iPhonu 7 a přemýšlíte o jailbreaku, můžete si těmito tipy zvýšit šanci toho, že si jej budete moci udělat.

iphone-7-packaging-fb

Dnes nejčtenější

.