Zavřít reklamu

Již delší dobu se spekuluje o tom, že jednou z převratných funkcí očekávaného iPhonu 8 by mohlo být bezdrátové nabíjení. Prakticky souběžně se vyrojily i spekulace, že se cupertinský technologický gigant hodlá spojit s firmou Energous kvůli vývoji technologie bezdrátového nabíjení na větší vzdálenost.

První zprávy o spojení Applu se společností Energous se objevily loni v únoru. Společnost Energous stojí za technolgoií WattUp, která nabízí bezdrátové nabíjení až na délku 4,5 metru. Postupně zprávy o spolupráci nabývaly ostřejších kontur, nic konkrétního ale na povrch nevyšlo.

Magazín The Verge nyní informoval o tom, že čekání na produkty od Energous se konečně nachýlilo ke konci. CEO společnosti, Steve Rizzone, na letošním CES oznámil, že bezdrátové technologie od Energous spatří světlo světa koncem letošního roku , a budou spojené se zařízeními od „klíčového“ partnera.

„(jedná se o)…jednu z největších společností, vyrábějících spotřebitelskou elektroniku, na světě. Nemohu vám říci, kdo přesně to je, ale můžu vám téměř garantovat, že produkty od této společnosti vlastníte, stojí na vašem stole, nebo je máte doma.“ Logicky se jako zmiňovaný partner nabízí společnost Apple, která by pro Energous mohla být velký přínosem.

Mezi plány společnosti Energous patří distribuce bezdrátových nabíjecích podložek, které předvedla i na letošním CES v Las Vegas.

iphone-8-wireless-charging-fb

Zdroj: iPhoneHacks.com

Dnes nejčtenější

.