Zavřít reklamu

V září loňského roku se objevila chyba v práci s PDF soubory, kvůli které musela společnosti Fujitsu varovat majitele skeneru ScanSnap před používáním jejích skenerů v macOS Sierra. Později se ukázalo, že se jedná o bug v rámci PDFKitu pro macOS Sierra 10.12. V macOS 10.12.1 se Applu podařilo některé chyby napravit, v 10.12.2 se ale objevily znovu.

Adam Engst, autor publikace „Take Control of Preview“, nyní prostřednictvím webu Daring Fireball varoval před jakoukoliv editací PDF souborů v Náhledu pro macOS Sierra. Pokud je tento způsob editace nevyhnutelný, mají se uživatelé dobře ujistit, že pracují pouze s kopií daného souboru a originál mají uložený pro případ, že by se při editaci cokoliv pokazilo. Alternativou Náhledu může být třeba aplikace PDFpen, klasikou – i když finančně náročnější – je pak Adobe Acrobat.

Kořenem problému může být přílišný spěch ze strany Applu v zájmu co nejrychlejší integrace iOS a macOS. Apple chce pro oba systémy používat stejný základ, na to je však příliš brzy a u mnoha funkcí není brán ohled na kompatibilitu. Zejména v macOS Sierra 10.12.2 selhává optické rozeznávání písmen v PDF, takže pokud provádíte skenování PDF dokumentů s OCR, text bude vymazán. Na vývojářském fóru Applu se objevily i další stížnosti na chyby v práci s PDF dokumenty.

macos-sierra-pdf

Zdroj: 9to5Mac.com

Dnes nejčtenější

.