Zavřít reklamu

Společnost Apple si pro několik hlavních změn a novinek ve velké aktualizaci iOS 10 vybrala aplikaci pro posílání iMessage. Kromě Digital Touch, který se jako první objevil na chytrých hodinkách Apple Watch, přinesla aktualizace i možnost vytváření aplikací, samolepek a mnoho dalšího. Za jednu z menších novinek se pak dají považovat reakce na zprávy, kterými můžete dát rychle najevo váš postoj k dané zprávě.

Tyto reakce pojmenoval Apple jako Tapback Messages a jsou zobrazeny pomocí malých ikonek v rohu zprávy. Kromě tradičních smajlíků tak můžete na zprávy odpovídat i těmito malými reakcemi. Dostupných je v současné době 6 reakcí, kterými je Srdce, Palec nahoru, Palec dolu, “Ha ha”, “!!” a “?”. Ke každé zprávě pak může každý uživatel dát pouze jednu reakci. Pokud se tak jedná o skupinovou konverzaci, může na zprávu zareagovat každý její člen. Ty jsou poté zobrazeny v podobě malých ikonek ve stejné podobě na macOS i na iOS.

Jak v iMessage na iOS 10 posílat reakce na zprávy

  1. Otevřete v aplikaci Zprávy libovolnou konverzaci.
  2. Vyberte si zprávu, obrázek, nebo video, na které chcete zareagovat a podržte na něm prst.
  3. Po chvíli vyskočí bublina, ve které si můžete vybrat reakci, kterou na zprávu použijete.

Reakce se poté přidá do rohu zprávy a zobrazí se druhé straně. Pokud omylem vyberete nevhodnou reakci, můžete na zprávě opět podržet prst a po zobrazení nabídky reakci změnit, nebo ji kliknutím na již vybraný obrázek úplně odstranit.

imessage-ios-tapback-messages-fb

Dnes nejčtenější

.