Zavřít reklamu

Restaurace Quince v kalifornském San Franciscu se rozhodla k zajímavému kroku. Nově totiž servíruje jídlo na iPadech. Neznamená to, že byste si jídlo objednali přes iPad, ale že vám jej tamní obsluha přinese přímo na obrazovce iPadu, ze kterého pak jíte. Quince se už nyní může pochlubit Michelinskou hvězdou, což dokazuje, že jde skutečně o kvalitní restauraci, ale netradičním krokem servírovat jídlo na iPadech si jistě získává další pozornost a tím i nové zákazníky.

Vedení restaurace se rozhodlo podávat jídlo na iPadech především proto, aby oslovili i mladší zákazníky, kteří jsou ve spojení s moderní technologií prakticky již od mala a budou mít tak o důvod víc se v restauraci najíst. Pokrm servírovaný na iPadech se nazývá „A Dog in Search of Gold“ a je popisován jako „bílé lanýžové krokety servírované na iPadu, na jehož obrazovce se přehrávají videa s vodními psi na lanýžovém honu.“

Nápad je to jistě zajímavý, ale s jídlem servírovaném na iPadu se vyrojily i první otázky. Všichni počítají s tím, že iPad se očistí, než na něm dostane naservírované jídlo někdo jiný, ale už nikdo nezajistí to, že bude očištěný důkladně, tak jak by měl. V kuchyni jen těžko opláchnou iPad pod horkou vodou nebo jej strčí do myčky. Nic z toho by tablet od Applu nepřežil a tudíž by pak nezvládal přehrávat video, které zmiňuje popis pokrmu. Na tento problém již upozornily i úřady v San Franciscu, které se budou zajímat o to, jak tedy v Quince iPady myjí.

Myšlenka podávat jídlo na iPadech se neobjevila poprvé. S nápadem totiž před lety přišly už Britové, ale až nyní se tento trend začal těšit oblibě ve Spojených státech. Je otázkou, zda se na jeho vlně svezou i další restaurace nebo jestli bude jen nějakou chvíli exkluzivitou v Quince a po čase upadne v zapomnění.

ipad-jidlo

zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.