Zavřít reklamu

Bezdrátová Bluetooth sluchátka AirPods nejsou rozhodně prvním produktem ve své třídě. Jak už to ovšem u Applu bývá, vzali známý koncept, předělali ho podle svých představ a napěchovali novými technologiemi. Pak už zbývala jen funkční krabička a podpora loga s nakousnutým jablkem v zádech. Z AirPods se stal hit a je zcela jasné, že se během letošního roku vynoří mnoho konkurentů, kteří přijdou s vlastním řešením a budou se tak chtít také vměstnat na trh kompletně bezdrátových Bluetooth sluchátek. Server SamMobile nyní přišel se zajímavou informací, že podobná sluchátka chystá také Samsung. 

Na tom by nebylo nic neobvyklého, Samsung s něčím podobným přišel již minulý rok v létě. Jejich bezdrátová sluchátka IconX ovšem rozhodně nejsou nějakým prodejním trhákem. Proto se prý společnost rozhodla, že přijdou s něčím zcela novým a prodeje podpoří uvedením po boku nové vlajkové lodi ve formě modelu Galaxy S8. Plánovaný Samsung Galaxy S8 by měl přijít o 3,5mm audio konektor a možnost použití bezdrátových sluchátek je tak nasnadě.

Zatím se neví, jestli půjde o samostatně prodejný produkt, nebo budou obsaženy v balení S8. Stejně tak se neví, jestli půjde o IconX druhé generace, nebo zcela odlišný a nový produkt. Můžeme také spekulovat o tom, jestli se do hardwaru tohoto produktu neprojeví akvizice společnosti Harman Audio. Představení nových bezdrátových sluchátek by ovšem dávalo smysl. Vzhledem k absenci 3,5mm konektoru u nové vlajkové lodi by měli uživatelé další možnost, jak přehrávat audio, navíc by se mohl Samsung svézt na vlně popularity tohoto segmentu, kterou zažehly právě AirPods. Ve finále o úspěchu stejně rozhodne prodejní cena, výbava a kvalita provedení. Z hlediska zákazníka se tak na další takový produkt musí všichni těšit, jelikož je to konkurence, která žene vše kupředu.

samsung-galaxy-s6-earbuds

Zdroj: BGR

Dnes nejčtenější

.