Zavřít reklamu

Elektrické vozy jsou jednoznačně hudbou budoucnosti a brousila si na ně zuby nejedna velká společnost, Apple nevyjímaje. Vznik vozu tohoto typu přímo od Applu je zatím nejistý, to však nebrání nejrůznějším designérům ve vytváření více či méně povedených konceptů tohoto vozu. Dosud jsme mohli vidět převážně návrhy osobních aut, nyní však světlo světa spatřil i návrh nákladního auta Audi. Jak moc se povedl?

Pokud by se automobilka Audi spojila se společností Apple za účelem vytvoření nákladního vozu, vypadalo by to možná nějak tak, jak můžete vidět na obrázcích v galerii. Design konceptu vytvořil běloruský designér Artem Smirnov ve spolupráci s ukrajinským 3D modelářem Vladimirem Panchenko. Plně autonomní nákladní auto je v návrhu vybaveno vyměnitelnými bateriemi a snímatelnými spoilery pro zlepšení aerodynamiky na dálnici.

Vlastní autonomní vozidlo plánoval loni kromě Applu i Google, i u něj však z plánů nakonec sešlo, respektive se mluví o tom, že namísto vytvoření vlastního vozu by společnost přikročila k partnerství s některou ze zavedených automobilek. Napovídají tomu i kroky, které Apple podniká, ačkoliv z nich zatím není zcela jasné, co přesně je v plánu. V dubnu loňského roku se objevily zprávy o tajném výzkumném centru Applu v Berlíně, to však bylo ještě před tím, než byl „projekt Titan“ oficiálně uložen k ledu.

apple-audi-truck-fb

Zdroj: TechBlog.com

Dnes nejčtenější

.