Zavřít reklamu

Jak se blíží konec roku, frekvence informací a spekulací ohledně nadcházejících iPhonů vzrůstají. Myslím si, že každý má hrubou představu o tom, co si pro nás Apple na září připravuje, jelikož se opakují vesměs stále stejné informace o jednom „super high-endovém“ iPhonu 8 s OLED panelem, zaobleným displejem, bezdrátovým nabíjením a skleněno-ocelovou konstrukcí. Tento model by měly doplnit „levnější“ varianty současných modelů, s předpokládaným označením 7s a 7s Plus. Nyní se objevila informace, které do této trojce přidává další model, o kterém se doposud nemluvilo. 

S informacemi přišel server Macotakara, podle kterého bychom se měli dočkat dalšího modelu, který bude disponovat 5″ displejem a vertikálním složením kamerového systému. Doplní tak 4,7″ a 5,5″ modely. Apple by tak nabízel tři velikosti „základních“ smartphonů a jednu hlavní vlajkovou loď (v podobě iPhonu 8). Původní zpráva pochází z jednoho Taiwanského dodavatele, který zároveň potvrdil, že půjde o iPhone 7s.

Pokud se tyto spekulace potvrdí tak to opravdu vypadá, že se Apple vrací ke stejnému přístupu, díky kterému jej musel po roce 2000 Steve Jobs zvedat z popela. Pokud budou všechny informace založené na pravdě, v září se tak nedočkáme tří, ale minimálně čtyř nových iPhonů (o osudu modelu SE se toho příliš mnoho neví, je možné, že jej Apple zachová jako „low-end“ model). Takováto produktová fragmentace je něco, co společnost už jednou položilo na lopatky. Podobné tendence můžeme sledovat u MacBooků Pro, nyní to vypadá, že na stejnou vlnu najedou také iPhony. Zda-li to značí neschopnost přijít s něčím novým nebo absenci jakékoliv produktové vize, je otázkou. Zatím to ovšem vypadá, že se Tim Cook v čele Applu snaží o to, aby se mu podařilo zaplnit sebemenší kousíček trhu, navzdory jednotnosti, unifikaci a jednoduchosti produktové nabídky.

iphone-7s-vertical-dual-camera-fb

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.