Zavřít reklamu

Divize společnosti LG vyvíjí skládací displeje pro smartphony pro rok 2018. Jejich produkci spustí masově a dodávat je bude společnostem Apple, Google a Microsoft. Informoval o tom jihokorejský web ETNews. Prototypy těchto displejů již LG ukázala – jedná se o typ, který lze složit jako knihu, i o „rolovací“ model. Oba designy disponují OLED technologií.

Většina lidí bere dnes předpověď, že Apple obohatí příští iPhone o OLED displej a skleněné šasi, téměř jako samozřejmost. Smartphone, který vyjde příští rok, by ale podle analytiků měl mít „pouze“ zakřivený, nikoliv skládací displej, o němž se ale také mluví. Ve fázi testování by v současné době mělo být více než deset prototypů iPhonů a na bližší představu designu si ještě budeme muset počkat.

lg-flexible-display
lg-folding-display

Nový prémiový model by měl mít přinejmenším pětipalcový displej, některé zprávy hovoří o úhlopříčce až 5,8 palců. Dodavatelem displejů pro příští rok bude s největší pravděpodobností společnost Samsung, LG by mělo displeje dodávat až pro model na rok 2018. iPhone, který vyjde příští rok, by měl mít bezrámečkový displej a měl by postrádat fyzický home button – Touch ID by mělo být implantované přímo pod sklem displeje. Apple si podal patenty na flexibilní OLED displeje se zakřiveným i skládacím designem. Podle patentu by se měl displej otevírat na obě strany, takže obrazovka by měla být přístupná i tehdy, kdy je telefon zavřený.

iphone-foldable-bendable-concept-fb

Zdroj: MacRumors.com

Dnes nejčtenější

.