Zavřít reklamu

Po internetu koluje velmi zajímavá informace, která ovšem pochází z opravdu pochybných zdrojů. Tímto pochybným zdrojem není nikdo jiný, než Kim Dotcom, který před pár hodinami na Twitteru oznámil, že má zákulisní informace o tom, že by se v Hollywoodu mělo schylovat k velmi překvapivému nákupu. Nákup by se měl uskutečnit někdy v průběhu roku 2017 a na jednom konci by měla stát společnost Apple. Není zcela jasné, o jaké studio by se mělo jednat, stejně tak jako není jasné, zda-li je na této zprávě alespoň zrnku pravdy. Apple však o něčem takovém dříve uvažoval…

V průběhu letošního roku vyšlo najevo, že Apple koketoval s myšlenkou, že odkoupí věhlasný Time Warner. Dotcom ovšem žádné další informace nespecifikoval. Neuvedl žádný zdroj ani další detaily a je tedy otázka, zda-li je tento tweet založený na pravdě, nebo se chtěl Dotcom před Vánoci pouze trochu připomenout. Pokud mu šlo o to druhé, tak se mu to vesměs povedlo, jelikož jeho zprávu řeší velká spousta zahraničních médií.

O podobném kroku se v souvislosti s Applem hovoří již dlouho. Akvizice nějakého filmového studia by jim pomohla s etablováním se na tomto trhu. Apple by tak mohl rozšířit své portfolio služeb a doplnit tak například platformu Apple TV. Mohl by tak směle konkurovat například Netflixu nebo Amazonu Prime. Finanční zázemí na to zcela jistě mají, nákup zajetého studia tak nemusí být až takové fantazírování.

apple-logo-apple-store-fb

Zdroj: BGR

Dnes nejčtenější

.