Zavřít reklamu

Tento týden byl v Turecku zastřelen policistou mimo službu ruský velvyslanec. Společnost Apple byla požádána o odemknutí jeho iPhonu 4s. Média mají za to, že Apple tuto žádost odmítne, ruská vláda se ale nabídla s touto záležitostí pomoci. Přislíbila účast zvláštního technického týmu, který by v Turecku měl telefon odemknout.

Případ připomíná události, spojené se střelbou v San Bernardinu, kdy Apple odmítl pomoci FBI s odemčením telefonu, který patřil jednomu ze střelců. Postoj společnosti byl takový, že jakákoliv vytvořená „zadní vrátka“ by se mohla dostat do nesprávných rukou. FBI se nakonec se žádostí o odemknutí obrátila jinam, v telefonu se však nic zvláštního nenašlo.

Dvaašedesátiletý ruský velvyslanec Andrej Karlov byl v pondělí zastřelen v galerii v Ankaře. Vrahem byl dvaadvacetiletý policista Mevlut Mert Altintas, při střelbě vykřikoval hesla o pomstě za Aleppo. Altintas byl následně zastřelen tureckými speciálními jednotkami. Turecko i Rusko popsalo jeho čin jako vraždu, která měla destabilizovat vztahy mezi oběma zeměmi v souvislosti s konfliktem v Sýrii.

turkey-assassination-fb

Zdroj: 9to5Mac.com

Dnes nejčtenější

.