Zavřít reklamu

Zprávy o nadcházejících telefonech z dílny Applu hovoří jasně. Dočkáme se minimálně jednoho prémiového modelu, který se bude pravděpodobně jmenovat iPhone 8. Nabídne větší  a zahnutý displej, využívající OLED panelu, odstraní se Home Button a naopak se poprvé objeví obrazovkový snímač otisku prstů. Apple by měl pak prodávat ještě další dva „klasické“ iPhony, které naváží na současný iPhone 7 a iPhone 7 Plus. Nyní se začíná spekulovat o tom, zda-li nenastane problém v případě onoho high-endového zařízení s názvem iPhone 8. Výroba OLED panelů je totiž náročná a ukázalo se, že výrobci nemusí mít kapacity na to, aby pokryly požadavky Applu.

S novými informacemi přišla agentura Bloomberg, která se vydala do Japonska, do společnosti s názvem Canon Tokki. Toto jméno vám pravděpodobně nic neříká, ale právě tato firma vyrábí víceméně většinu montážních linek na OLED panely. Problém je v tom, že jich za rok nevyrobí ani 10 a objednávky jsou v současné době naplánovány na více než 2 roky dopředu.

OLED displeje pro iPhone 8 bude vyrábět Samsung, který má s výrobou nějaké zkušenosti. Nastává ovšem otázka, zda-li dokáží vyrobit tolik panelů, kolik si Apple žádá. Podle vyjádření zástupců Samsungu se společnost snaží rozšířit své výrobní kapacity, vzhledem k velmi omezené dostupnosti výrobních linek to jde však velmi obtížně. Může tak nastat situace, že iPhone 8 bude nedostatkovým zbožím a Apple jich nebude mít k dispozici dostatek pro ukojení poptávky.

canontokkimachine
OLED iPhone curved FB

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.