Zavřít reklamu

Nedávno vydaná aktualizace operačního systému s označením 10.2 přinesla v porovnání s předchozími verzemi mnoho novinek. Spousta z nich by se dala zařadit i mezi vylepšení stávajících aplikací a funkcí. Jednou z takových změn je i možnost zachování nastavení fotoaparátu. Díky tomu se práce s fotoaparátem opět o trochu zrychlila.

Nová funkce zachování nastavení otevře fotoaparát v tom samém režimu, ve kterém jste ho při opuštění nechali. Pokud jste si tedy například režim přepnuli na čtverec, nechali zapnuté live photos a aplikovali černobílý filtr, po opětovném otevření aplikace Fotoaparát zůstane nastavení stejné a neresetuje se do základního režimu.

Výhodou je, že si můžete vybrat, které nastavení chcete vynechat. Tím pádem si můžete například nastavit, aby se zachoval pouze režim snímání. Po ukončení aplikace fotoaparát tak zůstane stejný pouze tento daný režim a filtry a nastavení live photos se vrátí zpět do základního nastavení.

Jak na iOS 10.2 zachovat nastavení režimu fotoaparátu, filtrů a Live Photos

  1. Ujistěte se, že máte nainstalovanou verzi iOS 10.2.
  2. Otevřete Nastavení a scrollujte dolu, dokud nenarazíte na sekci Fotky a Fotoaparát. Tu otevřete.
  3. V oddílu Fotoaparát se nachází menu Zachovat nastavení.
  4. Zde zapněte přepínače u těch nastavení, která chcete ve fotoaparátu zachovat.
    • Režim fotoaparátu: Zachová režim snímání, který jste měli aktivovaný jako poslední. S vypnutým přepínačem se režim po vypnutí přepne na Foto.
    • Fotografický filtr: Zachová poslední nastavený filtr. S vypnutým přepínačem se filtr po vypnutí přepne na Žádný.
    • Live Photo: Umožní zachovat nastavení Live Photos. S vypnutým přepínačem se po opětovném otevření fotoaparátu Live Photos zapnou.

Od této chvíle se nemusíte bát, že byste museli znovu nastavovat fotoaparát do požadovaného režimu.

camera-iphone-fb

Dnes nejčtenější

.