Zavřít reklamu

Určitě se najde hodně uživatelů, kteří při usínání poslouchají hudbu. Pokud patříte mezi ně, jistě vás trápí to, že pokud usnete dřív, než stihnete vypnout hudbu, bude se přehrávat celou noc. Možná jste zkusili hledat v aplikaci Hudba, zda se zde nenachází nějaký časovač na vypnutí přehrávání, ale hledali jste marně. Nenechte se však zmást, jelikož Apple do iOS tuto funkci zahrnul. Operační systém pohánějící iPhony, iPady a iPody ji obsahuje už docela dlouhou dobu.

Mobilnímu operačnímu systému iOS nesmí chybět funkce časovače, kterou obsahovaly už staré tlačítkové telefony. V iOS ji najdete v aplikaci hodiny a nebo lze časovat otevřít rychleji přes zkratku v control center. Právě tato funkce umožňuje nastavit i časovač pro vypnutí přehrávání hudby.

Jak si na iOS nastavit jednoduchým trikem časovač na vypnutí přehrávání hudby

  1. Otevřete Apple Music, Spotify nebo nějakou další aplikaci pro přehrávání hudby a spusťte přehrávání.
  2. Přesuňte se do aplikace Hodiny.
  3. V dolním menu jděte do sekce Minutka.
  4. Nastavte si požadovanou dobu, po které chcete, aby se přehrávání samo zastavilo.
  5. Pod nastavením času klikněte na „Po skončení“.
  6. Výběr zvuku úplně ignorujte a sjeďte úplně dolu. Zde se nachází možnost „Zastavit přehrávání“. Tu vyberte.
  7. Klikněte na „Nastavit“ a časovač spusťte.

Teď už si stačí jen udělat pohodlí a poslouchat. Po uplynutí požadované doby se přehrávání samo přeruší a vy se nemusíte bát, že by vám hudba hrála celou noc. Největší výhodou této funkce je, že funguje na téměř všechny aplikace, ve kterých můžete přehrávat zvuk a video. Tento způsob tak můžete používat při poslouchání přes Apple Music, Spotify, Deezer a dokonce i dívání se na video přes YouTube. Pokud si zapnete video v YouTube a uplyne doba, po které se přehrávání zastaví, telefon se ihned zamkne a vypne se jeho displej.

Apple Music FB

Dnes nejčtenější

.