Zavřít reklamu

Apple se snaží, aby měl své oficiální obchody na co nejprestižnějších místech. Zářným příkladem je Apple Store na 5. avenue v New Yorku, nebo pobočka na Champs Élysées. Čím luxusnější a slavnější třída, tím je poloha lepší. O získání podobného místa se společnost údajně snažila také v německém Stuttgartu, kde se snažili koupit komplex podzemních válečných bunkrů, ve kterých by se mohl postavit další ikonický Apple Store. Společnost údajně nabízela obnos v trojciferných milionových položkách. Žádná konkrétní smlouva však doposud nenastala. Stuttgart se tak bude muset i nadále obejít bez oficiálního Apple obchodu.

S informacemi přišel server ifun.de, podle kterého hledal Apple ve Stuttgartu místo pro svůj plánovaný obchod. V současné době se zde žádný oficiální obchod nenachází, ten nejbližší je ve 20 kilometrů vzdáleném Sindelfingenu. V posledních letech prý Apple přebíral jednu lokaci za druhou, žádná však nesplňovala náročná kritéria. Až na ony poválečné bunkry.

Za podzemní komplex, který se nachází pod Stuttgartským Market Square, společnost nabízela obrovskou sumu peněz. Po válce tyto prostory sloužily jako hotel s kapacitou sta lůžek. Městská radnice se ovšem k nákupu nestaví příliš pozitivně. Sídlí totiž přímo naproti vstupu do muzea a pokud by Apple komplex koupil, objevila by se zde obrovská skleněná stavba, které by vévodilo svítící logo nakousnutého jablka. To se zastupitelům příliš nelíbí, jelikož by to narušovalo historickou atmosféru náměstí. Zatím se tedy žádný Stuttgartský Apple Store nekoná.

marktplatz_stuttgart-nr

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.